Dumlebrûlée

Jag är ju en riktigt sucker för dumle i bakverk, så det här kluttade jag ihop för några veckor sen, aaaaaasgott! Men måste ändå medge att den påminde väldans mycket om dumlepannacotta, så det var ju lite tråkigt. (Vill gärna att allt jag bakar är unikt och annorlunda typ)

Dessutom lyckades min brûléebrännare gå sönder när jag skulle ta bilderna, så jag kunde inte karamellisera dom sista. Dock lika goda ändå måste jag säga!

6 port.

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 st dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 st äggulor
 
Topping:
 
Rörsocker
Hallon
 
Sätt ugnen på 150°. Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.

Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Vattnet ska täcka nästan hela portionsformen. Låt formarna kallna över natten och strö sen rörsocker på ytan och karamellisera med en brännare. Servera med färska hallon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *