Flarnbakelser

Mums, mums, mums, ytterligare en favorit från receptsamlingen här hemma! Dom här är så goda att man storknar, när jag var 15 hade jag en period då jag bakade dom hela tiden! Frasiga flarn med chokladtäckta kanter och apelsinchokladkräm i mitten! Mamma gillar dock inte apelsinsmaken, så till henne måste man alltid göra specialare.

Tänk på att ju större flarnen blir, desto större är risken att dom blir lite sega i mitten. Fast jag gillar i och för sig det! Sen är det alltid en bra idé att provgrädda några stycken först, så man ser hur mycket dom flyter ut mm.

Ingredienser:

150 g margarin
2 dl havregryn
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl mjölk
½ dl sirap
 
Kanter:
 
150 g mörk blockchoklad
 
Kräm:
 
50 g margarin
¾ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ äggula
1 msk kakao
1 apelsin, finrivet skal
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt mjölk, sirap och smält margarin. Vispa ihop till en smet.

Klicka ut teskedsstora klickar glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills flarnen fått färg. Låt dem svalna något och lossa dem sedan från bakplåtspapperet och låt dem kallna på galler.

Smält chokladen och doppa kanterna på flarnen. Ställ i kyl så att det stelnar.

Rör smöret mjukt. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och äggula. Rör ner kakao och smaksätt med apelsinskal.

Lägg ihop flarnen två och två med krämen emellan. Förvara utan lock i kyl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *