Kardemummatryffelbiskvier

Det sitter jag och mumsar på nu, trist! Dom är så jäkla goda alltså, men det är ju allt som har en biskvibotten. Om man vill kan man bara göra tryffeln och rulla till små bollar och doppa i choklad, går lite snabbar men är faktiskt lika gott! Strö över lite hackad mandel också så blir dom fina dessutom! God Jul!

Ingredienser:

250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g smör
2 krm malen kanel
2 krm nystött kardemumma

Botten:

200 g sötmandel
3 ½ dl florsocker
2 äggvitor

Överdrag:

200 g mjölkchoklad

Börja med tryffeln eftersom den måste stelna till sig i kylen ganska länge. Hacka chokladen grovt. Mät upp grädde, honung och smör i en liten kastrull. Tillsätt kryddorna och koka upp. Dra kastrullen från plattan, tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält och är jämn och blank. Låt tryffeln stelna i kylen, det tar 4-5 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsockret till en smulig massa. Vispa sönder äggvitorna, tillsätt dem och arbeta ihop till en smidig deg.

Klicka ut eller rulla teskedsstora klickar på bakplåtspapper, ca 2 cm i diameter. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 9 minuter, dom blir större när dom är klara. Lossa kakorna från bakplåtspapperet efter någon minut.

Bre den kalla tryffeln spetsigt på undersidan av bottnarna, det ska vara ungefär lika mycket botten som tryffel. Ställ kallt (viktigt att dom är kalla innan man gör överdraget, annars rinner chokladen av).

Smält chokladen och doppa tryfflarna i den. Förvara i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *