Polkagriskola

Ooooh nu har jag hittat en ny favorit till julbaket, kola smaksatt med polkagriskross, übergott! Egentligen är det ju bara att göra kola och sen smacka på vad sjutton man nu tycker är gott, den här gången polkagrisar! Detta måste göras om till julafton, yes it does! Viktigt att man använder riktiga polkagrisar också, inget fusk från lösviktsgodiset här inte!

Gjorde även en del av satsen utan smaksättning, ifall man är mer sugen på det.

Ingredienser:

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g hackade polkagrisar

Hacka polkagrisarna till lagom små bitar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och blanda i grädde, socker och sirap. Koka smeten tills den är 120 grader, passa noga mot slutet, gör kulprovet om du inte har någon sockertermometer. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 30×30 cm. Strö över polkagriskrosset nästan direkt, det ska sjunka ner lite i smeten så att det fastnar och hålls kvar. Låt kallna i kylen, skär sedan i bitar och vira in i smörpapper. Förvara kallt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *