Parmesanmos med bacon strössel!

Du behöver! 
1,5 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
25 g smör
3 st äggulor
100 gram finriven parmesanost (ca 2dl)
1 paket bacon
Salt och vitpeppar!
Gör såhär! 
Skala och skär potatisen i bitar. Koka och häll bort vattnet. Värm mjölken och smöret tillsammans i en kastrull så att smöret smälter. Mosa potatisen och häll på den varma smörmjölken. Rör i äggulor och riven parmesanost och smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan med locket på.
HIT KAN DU FÖRBEREDA
 
Stek baconet knaprigt! Låt svalna och hacka som strössel 
 
Gratinera moset: Skeda i parmesanmoset i en sprits eller plastpåse som du klipper bort ena hörnet på. Spritsa ut fina toppar på plåten och gratinera med strösslet i den varma ugnen i några minuter, tills moset är genomvarmt och fått fin färg.
 
Receptet hittade jag på Tasteline men la till baconet på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *